Женско Здравје

Висок крвен притисок

Еве 10 храни кои покрај лекарствата, ќе ви помогнат да се справите со високиот крвен притисок и со помош на исхраната. Конзумирајте ги редовно, и за еден месец ќе забележите огромна промена на хроничниот висок крвен притисок.

cistit

Циститот е воспаление на мочниот меур кој освен тоа што знае да биде исклучително непријатен, може да доведе и до посериозни последици. Во најголем дел од случаите, ова воспаление е предизвикано од бактериска инфекција, а пак се смета за воспаление на мочните патишта. Можност постои, воспалението да се прошири и на бубрезите, и така да настане поголем проблем. Се лекува со антибиотици, а во проценка во текот на својот живот