Здрави Тинејџери

Диета со таблети за слабеење

Таблетите за слабеење се особено штетни за здравјето на младите тинејџерки. Тие можат да предизвикаат низа непосакувани ефекти врз здравјето, нарушувајќи ги и хормоните, растот, како и психичкото здравје.

Медитација во училиштата

Медитацијата е далеку покорисна од традиционалните методи на одржување на фокусот во училиштата. Па така, многу школи почнуваат да ја практикуваат наместо казна.

студија

Студија покажува како жртвите на малтретирање, како и оние кои малтретираат други во нивните тинејџерски години, имаат повеќе изразена желба за пластична козметичка хирургија подоцна во животот.