Машко Здравје

плодност кај мажите

Истражувања покажуваат како мажите кои спијат шест часа или помалку во текот на ноќта имаат 25% помал број на сперматозоиди од оние кои спијат цели 8 часа. Формата и подвижноста на сперматозоидите исто така е променета.