Вести и Експерти

За пациентите со канцер кои избрале алтернативна медицина е двапати поверојатно дека ќе починат

По 5 години 78,3 проценти од луѓето кои избрале медицински третман се сеуште живи, споредено со 54,7 проценти на луѓе кои одбрале алтернативни терапии

За трчањето...

“Секој почеток е тежок”, посебно кога помеѓу гледање на филмови, вкусен ручек или излегување со вашите пријатели на кафе избирате трчање.

брокулата за намалување на шансите од рак на простата

Брокулата содржи состојќи кои може да влијаат врз намалување на ризикот од рак на простата, но и да го спречат ширењето доколку истиот постои. Ова го тврди едно истражување при универзитетот Орегон Стејт во САД.